Bitterzoet
Wij gebruiken geen gecondenseerde melk in onze producten. Bij gecondenseerde melk geven de melksuikers de bruine kleur in plaats van het suiker. Dit is veel sneller en efficiënter dan het maken van suiker karamel. Het is ook erg populair, denk aan Dulche de leche.
Doordat suiker veel warmer kan worden (180C) dan gecondenseerde melk kan de smaak veel dieper en complexer worden. Daar houden we van.
De smaak van karamel wordt bitterder als je hem langer en donkerder kookt. Wij houden van dat beetje bitter in de karamel als lekker contrast bij de zoetheid.
Het maken van Suboro is een precisie-klus. We werken met weinig ingrediënten waardoor we extra nauwkeurig moeten omgaan met die ingrediënten, de temperatuur en tijd.
Precies
Contact
We horen graag van je! Hier zijn verschillende manieren waarop je contact met ons kunt opnemen:
Heb je een toffe winkel of een mooi restaurant en wil je Suboro op de kaart of in je schap. Neem contact op via: verkoop@suboro.nl
Zakelijk
Hulp nodig met een bestelling of vragen over ons product? Stuur een e-mail naar winkel@suboro.nl
Klantenservice
HOE HET IS GEMAAKT?
Complexe eenvoud
Karamel maak je simpelweg door suiker te koken tot het smelt en bruin kleurt. Deze verkleuring wordt de maillard reactie genoemd. De maillard reactie is een complex proces waarbij suikers en eiwitten op elkaar reageren onder invloed van hitte. Dit gebeurt bij al het eten dat je bakt, of bijvoorbeeld als je brood roostert.