Hoe het begon
Kinderdroom
Als kind droomde Thomas, oprichter van Suboro, er al van om een eigen snoepfabriek te beginnen. Je zou misschien denken dat zo'n droom afneemt als je ouder wordt, maar dat blijkt niet altijd zo te zijn. Na een lange tijd is deze passie uitgemond in de perfecte karamelsaus.
Als je een ijsje, pannenkoek, dessert of andere guilty pleasure nóg lekkerder kan maken, dan laat je die kans niet liggen. In Zweden hebben ze dit al lang door.
In Zweden, Frankrijk en de VS is karamelsaus heel normaal—bij toetjes, ontbijt én in de patisserie. De échte saus. Gemaakt met aandacht, tijd en eerlijke ingrediënten.
Wij proefden het en dachten: waarom hebben we dit niet in Nederland?
Wat we hier vonden? Flessen suikerwater met een chemische aroma's, palmolie of mierzoete gecondenseerde melk die zich voordeden als karamelsaus. Sorry, maar dat telt niet.
Ons ijs, onze koffie, pannenkoeken en taartjes verdienen beter. Véél beter.


Duizend jaar karamel
Karamel werd zo’n duizend jaar geleden ontdekt. In het begin werd het vooral medicinaal gebruikt—maar al snel kwamen mensen erachter dat het ook gewoon héél lekker was.
Sindsdien is de liefde voor gekaramelliseerde suiker de wereld over gereisd, en vind je het op elk continent terug.
Je zou dus kunnen zeggen: Suboro kwam precies op tijd… voor het duizendjarig jubileum van karamel zelf.
Au beurre salé
Het verhaal gaat dat chocolatier Henri Le Roux in 1970 iets geniaals deed: hij gooide gezouten boter in zijn karamel. Gewoon, om zich te onderscheiden van de rest in Bretagne. Het resultaat? Een gamechanger. Sindsdien is karamel nooit meer hetzelfde geweest.

Contact
We horen graag van je! Hier zijn verschillende manieren waarop je contact met ons kunt opnemen:
Zakelijk
Heb je een toffe winkel of een mooi restaurant en wil je Suboro op de kaart of in je schap. Neem contact op via: verkoop@suboro.nl
Klantenservice
Hulp nodig met een bestelling of vragen over ons product? Stuur een e-mail naar winkel@suboro.nl